Ännu en helg som svischade förbi...

2010-10-25 @ 14:35:17

Japp, åh så var det måndag igen!! Det här med att tiden går fort när man har roligt stämmer verkligen!
Denna helg bara svischade förbi, som alla andra helger!

I fredags var jag som sagt var hem till Annica o busade lite med Hannes, som är sååå söt, och världens busfrö!! Annica har det tufft att hålla reda på honom!!

I lördags var det tävling, årets sista tävling. Åh det gick väl både bra o dåligt! I 1 m klassen så slarvade han o rev ett hinder. Han hoppar inte längre på 1 m, jag tror att han tycker att det är lite lågt... I 1.10 så hoppade han kanon!! Kändes som den bästa rundan någonsin.. dock så fick vi ett stopp... Hmpf.. ett riktigt löjligt stopp! Jag var inte beredd o så kom vi lite snett på hindret, så han bara stannade i slowmotion.. åh eftersom han näst intill aldrig stannar.. så var jag inte alls beredd! :(
Men i övrigt så gick det alltså helt super!! :D
Åh nu har jag lite småfunderingar på om jag kanske skulle debutera i 1.20 på en pay & jump på Skästa på söndag?!! :) Det vore oootroligt roligt o spännande, speciellt eftersom han känns så fin! Åh han hoppar otroligt bra på hinder som är lite högre! Ska bestämma mig efter hoppträningen imorgon...

Sen igår så lyckades jag o Jossan äääntligen få till en ridtur!! :) Hon flyttade till vårt stall för att hon ville ha mer ridsällskap och den senaste månaden så har vi gått om varandra hela tiden, men igår lyckades vi!! :) Åh dagen till ära snöade det dessutom!! Men det stoppade inte oss...
Fast det hände en ganska otäck sak på våran ridtur.. Vi red igenom Tillberga för att komma till skogarna på andra sidan. Åh allt gick helt super ända tills vi var på väg hem!!
Ibland kör ju folk som galningar o då brukar det räcka med att man signalerar åt dem att sänka hastigheten lite granna o så lyssnar de... Men igår så kom det en fet BMW i full fart, o jag gick först o Jossan efteråt... Jag vinkade med handen/armen att han skulle sänka farten.. När jag ser att han inte sänker, gör jag det ytterligare en gång.. Inget händer utan han bokstavligen svischar förbi... (inte bara helgerna som svischar förbi! :P)
Åh 50 meter bakom oss så tvärbromsar han.. åh backar tillbaka i så hög hastighet som det bara går. Jossans häst reagerar lite granna av det konstiga ljudet som blir när man backar o kör ut rumpan i vägen. Det slutar med att han stannar och då är det ca 15 cm fr Heddans bakdel och bilens bakdörr...
Sen vevar han ner rutan och bokstavligen börjar skälla ut oss!! "Va fan är problemet?" "Ni ska fan inte gå i bredd" Vi försökte prata vett med honom.. men det gick inte!!! Så jäkla sur o arg.. åh det hela slutade med "Ni får fan inte ens rida på vägarna" Åh så körde han iväg med gasen i botten...
Jag tog regnr direkt, och detta är alltså en karl som är född -55 och är VD på ett stort byggföretag här i Västerås. Stackars frun satt brevid o sa inte ett knyst.... Hur beter sig folk egentligen???

Som tur är så är både min och Jossans häst trafikvana, så de klarar av att en bil svischar förbi... Men tänk om man suttit på en unghäst, eller om det var ett barn som satt på hästen???
Man undrar ju hur det tänker?? Det behöver ju bara vara en katt som hoppar upp ur diket och skrämmer hästarna så de hoppar ut mitt i vägen?!!
Jag hittade lite statistik på nätet, under 1992 och 2005 inträffade 157 olyckor mellan hästar och bilar, 201 personer var skadade bland dessa olyckor, och hela tre personer har dött!!

Frågan är om han hade kört lika fort om det stod två älgar i dikeskanten??? INTE SÅ TROLIGT!

Egentligen skulle vi kunna anmäla honom för vårdslöshet i trafiken, men istället har vi kommit fram till att vi ska skicka honom ett brev samt en broschyr vad som egentligen gäller i trafiken när det gäller hästar.
Hittade en jätte bra:
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_10882/ImageVaultHandler.aspx

Det är så himla synd att vissa inte respekterar hästarna.... Man kan ju hoppas att han bara hade en dålig dag, även om det inte är någon ursäkt!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback