Ännu en helg som svischade förbi...

2010-10-25 @ 14:35:17

Japp, åh så var det måndag igen!! Det här med att tiden går fort när man har roligt stämmer verkligen!
Denna helg bara svischade förbi, som alla andra helger!

I fredags var jag som sagt var hem till Annica o busade lite med Hannes, som är sååå söt, och världens busfrö!! Annica har det tufft att hålla reda på honom!!

I lördags var det tävling, årets sista tävling. Åh det gick väl både bra o dåligt! I 1 m klassen så slarvade han o rev ett hinder. Han hoppar inte längre på 1 m, jag tror att han tycker att det är lite lågt... I 1.10 så hoppade han kanon!! Kändes som den bästa rundan någonsin.. dock så fick vi ett stopp... Hmpf.. ett riktigt löjligt stopp! Jag var inte beredd o så kom vi lite snett på hindret, så han bara stannade i slowmotion.. åh eftersom han näst intill aldrig stannar.. så var jag inte alls beredd! :(
Men i övrigt så gick det alltså helt super!! :D
Åh nu har jag lite småfunderingar på om jag kanske skulle debutera i 1.20 på en pay & jump på Skästa på söndag?!! :) Det vore oootroligt roligt o spännande, speciellt eftersom han känns så fin! Åh han hoppar otroligt bra på hinder som är lite högre! Ska bestämma mig efter hoppträningen imorgon...

Sen igår så lyckades jag o Jossan äääntligen få till en ridtur!! :) Hon flyttade till vårt stall för att hon ville ha mer ridsällskap och den senaste månaden så har vi gått om varandra hela tiden, men igår lyckades vi!! :) Åh dagen till ära snöade det dessutom!! Men det stoppade inte oss...
Fast det hände en ganska otäck sak på våran ridtur.. Vi red igenom Tillberga för att komma till skogarna på andra sidan. Åh allt gick helt super ända tills vi var på väg hem!!
Ibland kör ju folk som galningar o då brukar det räcka med att man signalerar åt dem att sänka hastigheten lite granna o så lyssnar de... Men igår så kom det en fet BMW i full fart, o jag gick först o Jossan efteråt... Jag vinkade med handen/armen att han skulle sänka farten.. När jag ser att han inte sänker, gör jag det ytterligare en gång.. Inget händer utan han bokstavligen svischar förbi... (inte bara helgerna som svischar förbi! :P)
Åh 50 meter bakom oss så tvärbromsar han.. åh backar tillbaka i så hög hastighet som det bara går. Jossans häst reagerar lite granna av det konstiga ljudet som blir när man backar o kör ut rumpan i vägen. Det slutar med att han stannar och då är det ca 15 cm fr Heddans bakdel och bilens bakdörr...
Sen vevar han ner rutan och bokstavligen börjar skälla ut oss!! "Va fan är problemet?" "Ni ska fan inte gå i bredd" Vi försökte prata vett med honom.. men det gick inte!!! Så jäkla sur o arg.. åh det hela slutade med "Ni får fan inte ens rida på vägarna" Åh så körde han iväg med gasen i botten...
Jag tog regnr direkt, och detta är alltså en karl som är född -55 och är VD på ett stort byggföretag här i Västerås. Stackars frun satt brevid o sa inte ett knyst.... Hur beter sig folk egentligen???

Som tur är så är både min och Jossans häst trafikvana, så de klarar av att en bil svischar förbi... Men tänk om man suttit på en unghäst, eller om det var ett barn som satt på hästen???
Man undrar ju hur det tänker?? Det behöver ju bara vara en katt som hoppar upp ur diket och skrämmer hästarna så de hoppar ut mitt i vägen?!!
Jag hittade lite statistik på nätet, under 1992 och 2005 inträffade 157 olyckor mellan hästar och bilar, 201 personer var skadade bland dessa olyckor, och hela tre personer har dött!!

Frågan är om han hade kört lika fort om det stod två älgar i dikeskanten??? INTE SÅ TROLIGT!

Egentligen skulle vi kunna anmäla honom för vårdslöshet i trafiken, men istället har vi kommit fram till att vi ska skicka honom ett brev samt en broschyr vad som egentligen gäller i trafiken när det gäller hästar.
Hittade en jätte bra:
http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_10882/ImageVaultHandler.aspx

Det är så himla synd att vissa inte respekterar hästarna.... Man kan ju hoppas att han bara hade en dålig dag, även om det inte är någon ursäkt!!

Ny design...

2010-10-22 @ 14:43:02

Idag har jag fixat en ny design på min blogg!! :) Är väldigt nöjd!!
Vad tycker ni?

Försökte även få till så att jag skulle få dit smileysar... Men det lyckades jag tydligen inte med!! Suck!
Så jag får ha en blogg utan smileysar ett tag till!

Idag är det fredag!! Sååå himla najs! :D

Åh direkt ef jobbet åker jag ut till stallet för att förbereda inför årets sista tävling!! Åh sen ska jag nog tömköra Bellton, för att han har varit lite öm i ryggen sen i tisdags då det bokstavligen öööösregnade hela dagen.. Så det regnade igenom hans täcke och han blev kall! Men förhoppningsvis är det bättre idag eftersom han dessutom fick vila igår. 
Sista tävlingen går av stapeln i Eskilstuna! Men imorgon så tänker jag inte ösa, utan jag kommer bara rida på säkerhet.. Dvs kommer inte rida så fort i omhoppningen! Utan nu vill jag hellre gå dubbelnolla!

Efter ridningen så ska jag hem till Annica och äta tacos och titta på Idol! Jag är inget jätte fan av idol... men tacos är ju alltid gott! :D

Trevlig helg allihopa! :)

Många hästnyheter!

2010-10-15 @ 23:37:36
Jag har ju som sagt upp mig från jobbet... Tyvärr var jag ju inte en av de lyckliga som fick gå hem o ha tre månaders karantän.. Utan jag sitter på jobbet o svarar i telefon ungefär en gång i samtal i timmen. = väldigt lång tråkigt! :( Så för att få tiden att gå snabbare så blir det en hel del surfande!! Åh jag har just kommit fram till att det är dyyyyrt o surfa för mkt!! Haha..

Först så hittade jag på värsta hästresan till Portugal! Så den 28 november åker jag en vecka till Porto för en veckas intensivträning i hoppning!!
Verkar verkligen va ett kanon ställe!! Kolla in denna länk:
http://www.hastsportresor.se/land/portugal_porto.asp

Sen fortsatte jag och surfa... Åh så hittade jag en hoppkurs för Jens Fredricson på strömsholm den 3-4 januari!!
Det har alltid varit lite av en dröm att rida för honom!! Jag tycker om han sätt att rida o behandla hästarna!!
Så jag var bara tvungen att anmäla mig, även om det egentligen va på tok för dyrt!

Sen måste jag bara säga hur Bellton just nu är heeeeelt underbar!! :D I tisdags va Annika med mig upp till Näs för att hjälpa mig att hoppträna. Åh vi hoppade en bana där flera av hindrerna låg på 1.25 m!!! SÅ himla roligt! Han har aldrig känts så här fin.. Åh vi har aldrig hoppat så högt någonsin.. Ialf inte i en bana!

Nu är det två tävlingar kvar, en i sura på söndag o sen en i etuna nästa lördag! :)
Sen är det slut för i år... Åh då ska Bellton få lite "semester". Han kommer inte få vila helt, men då blir det bara en massa uteritter! Ingen träning alls..
Sen när jag kommer hem fr Portugal, tokladdad efter all träning kör vi igång igen!! :)